Op de boekenplank van de counsellor

Tijdens mijn opleiding, maar ook daarna en daarvoor, heb ik veel boeken gelezen over onderwerpen zoals angst, stress, burnout, psychologie, loopbaanbegeleiding, levensvraagstukken, enz.
Een aantal van deze boeken wil ik graag noemen op deze pagina. Enwel omdat ze voor jou heel zinvolle handvaten kunnen bieden en dienen als zelfhulpmiddel. Maar vooral omdat het lezen in deze boeken je kan ondersteunen in je proces van groei. Groei naar een (ver)nieuw(d) doel in je leven.

Ik probeer om bij elke boekvermelding aan te geven waarom ik denk dat het zinvol zou kunnen zijn om door jou gelezen te worden. Als je meer informatie over een van de boeken in wilt zien en het, wie zal het zeggen, misschien zelf wel wilt kopen, dan kun je gewoon op de titel van het boek van jouw keuze klikken.

Boekje open over Angst (ADF Stichting)

Deze zeer goed leesbare korte brochure geeft uitgebreide en actuele informatie over angststoornissen. PatiŽnten vertellen (deels anoniem) over hun ervaringen met het werk van de ADF-Stichting. Daarnaast worden angststoornissen beschreven in z'n algemeenheid en zes veelvoorkomende angststoornissen in het bijzonder Dit boekje is een goede introductie voor iedereen die meer wil weten over angst.


Voor deze pagina geldt eigenlijk hetzelfde als voor een aantal andere pagina's op deze website.
Ze is gewoon niet volledig. Ik doe mijn best om toe te voegen wat mij nuttig lijkt, maar, daarmee vang ik echt niet alles.
Geen paniek, ik doe mijn best.