Online Informatie

De referenties die ik hieronder samengebracht heb zijn allemaal online op het Internet te vinden spelen allemaal een belangrijke rol in mijn leven. Het kan zijn omdat ik er een professionele relatie met heb. Maar, het is ook heel goed mogelijk dat ze informatiebronnen zijn die voor mij op een andere manier van onschatbare waarde zijn of waren. Of het zijn bronnen die zonder meer ook veel waarde voor jou kunnen hebben.
En dat alles wil ik jou niet onthouden. Snuffel rustig rond op een van de referenties (gewoon op de titel klikken), of kom op een ander moment hier terug om alsnog naar de informatie te kijken.

Algemene Beroepsvereniging voor Counselling (ABvC)

De beroepsvereniging waarbij CoCoMa aangesloten is.
CoCoMa houdt zich aan de Ethische Code van de ABvC en hanteert ook de privacy eisen die door de vereniging opgesteld zijn.
Deze vereniging heeft een klachtenprocedure voor klanten die niet tevreden zijn met de dienstverlening van CoCoMa.

Academie voor Counselling en Coaching (ACC)

Het onderwijsinstituut waarbij ik mijn opleiding volg. Een echte aanrader als je zelf ook interesse in counselling of coaching hebt. Op verschillende lokaties in Nederland kun je de opleidingen van dit instituut (Stichting Counselling) volgen. Het programma is ongelooflijk interessant, maar, het vergt ook het nodige van je zelf. Dit is echt een opleiding waar 'veel vrije tijd' in gaat zitten. Maar, het is de moeite waard. Ik heb er heel veel geleerd en ontdekt wat de kracht van het counselling gesprek kan zijn.

Gcoach.nl - gids voor professionals op het communicatieve vlak

Ben je op zoek naar de juiste professional op het communicatieve vlak? Ga dan naar Gcoach.nl. Daar vind je een groot aantal adviseurs, trainers, coaches, counsellors, begeleiders, inspirators, enz. die je kunt benaderen met je probleem.
Er is een heel grote kans dat je iemand vindt dicht bij je in de buurt.
Ik sta ook in het bestand van Gcoach.nl.

Fonds Psychische Gezondheid

Het Fonds Psychische Gezondheid is een goed doel met een missie. Het fonds werkt aan een samenleving waarin minder mensen psychische problemen hebben en waarin iedereen met psychische problemen een goede en passende behandeling krijgt. Een samenleving waarin mensen zich er niet voor schamen dat ze psychische problemen hebben.

De Hersenstichting Nederland

De Hersenstichting is een goed doel dat helpt hersenaandoeningen voorkomen en genezen en wil ervoor zorgen dat patiŽnten een zo volwaardig mogelijk leven kunnen leiden. De stichting realiseert dit door zoveel mogelijk te weten komen over de hersenen, zodat meer mensen geholpen kunnen worden. Niet alleen door kennis te verzamelen, maar ook door veredelen en delen.

De Hersenstichting Nederland verzorgt ook lezingen, bijvoorbeeld over geheugen en vergeten of hersenletsel en de gevolgen daarvan.

Wil je een lezing aanvragen of meer informatie hierover vinden, kijk dan hier maar.

Trimbos instituut

Het Trimbos-instituut zet zich in voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid door het delen van kennis. Ze behandelen geen patiŽnten.
De kennis dient zowel ter bevordering van de geestelijke gezondheid en de preventie, behandeling, zorg en re-integratie bij psychische klachten als ter versterking van het mentale vermogen dat mensen in staat stelt een zinvol, productief en bevredigend leven te leiden.

Angst, Dwang en Fobie stichting

Landelijke patientenvereniging die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten. Hun streven is het om de kennis en informatie over angststoornissen meer onder de bekendheid te brengen.

Vereniging van Verlegen Mensen

De Vereniging van Verlegen Mensen (VVM) is een landelijke vereniging die zich ten doel stelt om verlegen mensen te helpen. Dat doet ze door informatie en zelfhulpprogramma's aan te bieden. De vereniging biedt haar leden primair lotsverbondenheid. Ook krijgen de leden de kans om sociale vaardigheden te leren en daar mee te oefenen.

Mijn eigen website

Dit is een informatiebron in een heel andere categorie.
Toen ik na begon te denken over mijn eigen website en hoe die er uit zou moeten komen te zien kwam ik per toeval op deze site terecht. Een bezoek is echt de moeite waard want je vindt er, in heel eenvoudige bewoordingen, een volledig overzicht over alles wat nodig is om je eigen website te bouwen. Als je je naam en email adres doorgeeft, dan krijg je zelfs de mogelijkheid om een paar templates voor websites gratis te downloaden.

Andere Online Informatie

Het Internet staat vol met informatie. Sommige is interessant, andere weer niet. Hier is nog een lijstje met links waar je misschien een hint of tip kan vinden die je nodig hebt: Je zult wel denken dat het overzicht dat hierboven vermeld staat lang niet volledig is. Dat heb je dan heel goed gezien. Ik probeer om regelmatig het informatieaanbod uit te breiden, maar of het ooit 100% volledig zal worden....