Angstcounselling en Lifecoaching

Angst, hoezo?

Iedereen is wel eens bang. Gelukkig maar, want angst waarschuwt je voor naderend gevaar. Het brengt je lichaam in staat van paraatheid, zodat je snel kunt reageren. Goed toch!

Jammer genoeg komt het heel erg vaak voor dat mensen, gewoon mensen zoals jij en ik, heel erg bang zijn wanneer de omstandigheden daar eigenlijk weinig aanleiding toe geven. En die angst verhindert hen dan om een normaal leven te leiden. Ze zitten bij wijze van spreken gevangen in de angst.
Misschien herken jij dat. Misschien heb jij daar ook last van, zoals zovelen met je. Je durft je huis niet meer uit omdat je bang bent andere mensen tegen te komen. Of omdat je bang bent dat er iets ergs met je gebeurt.
Misschien ben je wel heel erg bang voor spinnen, duisternis, auto rijden. Of het angstzweet breekt al uit als je er alleen al aan denkt dat je iemand moet bellen.
En zo zijn er nog heel erg veel voorbeelden te geven (het boekje open over angst is ook heel interessant om te lezen).

Hoor jij tot die groep van mensen en heb jij ook heel veel last van extreme angsten waardoor je situaties die eerst altijd heel gewoon waren gaat vermijden. Waardoor je je steeds meer isoleert van je omgeving. Als je vermijdingsdrang of vluchtneigingen zodanige vormen aannemen dat ze je leven gaan beheersen, dan wordt het de hoogste tijd om actie te nemen. Angstcounselling kan dan wel eens de oplossing voor je zijn. Je krijgt dan de handvaten om je angst weer de baas te worden. Misschien dat die ongelooflijke angst zelfs wel helemaal verdwijnt. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met CoCoMa.

Heeft de angst je nog niet in zijn macht, maar begin je al te merken dat het je leven dreigt te gaan beheersen, ook dan is het goed om op je hoede te zijn en stappen te zetten. Je hebt nog de kans om erger te voorkomen.

Je hoeft je echt niet te schamen hoor. En je hoeft het gevoel ook niet te verbergen. Er zijn heel veel mensen die last hebben van wat men angststoornissen noemt. Je staat heus niet alleen. En, je hoeft het er ook niet bij te laten zitten. Maak gewoon een afspraak voor angstcounselling.

Vaak komt het voor dat mensen die erg angstig zijn, of mensen die verlegen zijn, het niet goed durven om naar een vreemde toe te gaan. Dat begrijp ik maar al te goed, ik herken dat gevoel. Daarom hoef je ook niet naar me toe te komen, maar kun je via Skype, gewoon thuis in je vertrouwde omgeving, ook gebruik maken van mijn diensten.

Lifecoaching, wat is dat?

Lifecoaching of Personal Coaching is gericht op het ondersteunen en stimuleren van je persoonlijke leven. Het gevoel om niet meer een geheel te zijn Soms weet je het gewoon niet meer.. Soms ben je al je energie en motivatie kwijt. En dat kan in je werk zijn, maar ook in je privéleven. Soms ben je de balans werk-privé of de koers in je leven kwijt. Met andere woorden: de rode draad in je leven is onvindbaar.

In een lifecoaching traject leer je hoe je je vaardigheden en persoonlijke prestaties kunt verbeteren.

Je durft onder ogen te zien wie je bent. Wie je echt bent. Zelfonderzoek en inzicht leidt tot een leven vol vrijheid. Niet meer moeten, maar willen. Uit jezelf.

Je krijgt de kans om te leven zoals je werkelijk bent en altijd al had willen zijn. Je durft je weer te laten zien. Je durft weer beslissingen te nemen.

En een bonus: weer een positieve kijk op je leven. Je krijgt je doel in je leven helder voor ogen en weet hoe je dat kunt bereiken.

Ook iets voor mij?

En is angst counselling of lifecoaching dan iets voor jou?
Herken je iets van je zelf in het volgende?
  • Ik weet niet of ik dat durf..
  • Ik ben erg eenzaam, maar, die eerste stap zetten, dat is onmogelijk..
  • Ik voel me niet één persoon (net zoals de boom in het plaatje). Ik wil veranderen, maar hoe..
  • Ik ben mijn huidige werk beu. Ik wil iets anders, maar wat..
  • Ik wil wel eens weten waarom ik bepaalde dingen altijd zo doe.
  • Ik heb moeite mezelf te motiveren.
  • Ik wil wel eens het gevoel hebben dat ik iets kan bereiken, maar hoe..
  • Ik wil wel eens meer zeker zijn van mezelf, maar..
Ja?
Maak dan maar eens een afspraak.

Denk er wel aan dat je vrijwillig aan dit traject begint, maar dat het zeker niet vrijblijvend is. Het gaat tenslotte om jou!