Loopbaan Counselling

Op zoek naar verandering

Ben je ontslagen of dreigt ontslag? De kredietcrisis dwingt bedrijven om de broekriem aan te halen en vaak heeft dat tot resultaat dat er mensen ontslagen worden. Misschien ben jij wel ้้n van die mensen. Ik ben het in elk geval ๓๓k geweest in 2009!

Maar het kan natuurlijk ook best zo zijn dat je niet meer blij bent met je baan. Het is best mogelijk dat je op zoek bent naar nieuwe uitdagingen. Of naar verbreding.
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je op zoek bent naar een nieuwe baan. Belangrijk is het in elk geval om goed de balans op te maken.

Daarom kunnen we samen op ontdekkingsreis gaan. We kijken dan:
  • Allereerst wie je bent. Zelfkennis is een heel belangrijk fundament.
  • Daarna wat je nu eigenlijk wilt. Het is heel belangrijk om je doelen duidelijk te krijgen.
  • En natuurlijk besteden we tijd aan wat je kunt. Misschien heb je alles al in huis om je doelen te kunnen bereiken. Maar, het is ook best mogelijk dat je nog vaardigheden of kennis mist. Dat zoeken we uit.
Heel belangrijk om te weten is ook dat we zowel kijken naar jou (zelfanalyse) als naar je omgeving. Want samen bieden ze het pad dat je kunt gaan.

Neem gewoon eens contact op voor een intake. Wie weet, het kan wel eens de beste beslissing zijn die je tot nu toe genomen hebt.
Als je op zoek bent naar een verandering of nieuwe stap binnen je huidige baan, dan kunnen we bijvoorbeekd starten met een loopbaanbegeleiding traject. Dreigt ontslag, of ben je op zoek naar (nieuw) werk, dan gaan we een re-integratie traject in. In alle gevallen is het ook best mogelijk dat je veel stress hebt of misschien wel burnout dreigt te raken. Angst kan ook een beperkende factor zijn. Daar schenken we ook aandacht aan,
Ontdek je dat er iets meer fundamenteels is dat je belemmert, dan zullen we daar ook de benodigde tijd voor inruimen.

Om over na te denken uit "Alice en de Cheshire Cat"

Alice: Zou je me willen vertellen welk pad ik van hieruit moet bewandelen?
Cheshire Cat: Dat hangt ervan af waar je naar toe wil.
Alice: Dat weet ik eigenlijk niet,
Cheshire Cat: Dan maakt het ook niet uit welk pad je kiest.
Alice: ... als ik maar ergens kom.
Cheshire Cat: Oh, dat lukt wel, als je maar lang genoeg loopt.

Uit Alice in Wonderland

Welk pad kies jij?

En? Nieuwsgierig geworden? Zie je al een pad voor je, ook al is het misschien nog heel vaag? En wil je graag zelf de eerste stap zetten? Wat let je? Experimenteer dan gewoon eens met de volgende zoekmachine. Behalve een beetje van je tijd kost het niets. Vul gewoon het eerste beroep of een woord dat je invalt in en kijk wat het resultaat is. Je weet maar nooit wat dat op kan leveren.

En? Hoe is het bevallen? Als dit je al een stapje verder heeft geholpen, dan is dat een heel goed begin. Is het niet gelukt. Ook geen probleem. In beide gevallen kun je gerust eens bellen of je vraag emailen.
Jouw pad bestaat en kan altijd gevonden worden.

Trajecten voor bedrijven

Bent u op zoek naar meer motivatie bij uw medewerkers? Of heeft u het gevoel dat er iets verandert zou moeten worden aan de bedrijfscultuur?
Ontvangt u signalen dat er iets niet helemaal lekker zit. Zijn er medewerkers waarvan u vindt dat ze ondersteuning zouden kunnen gebruiken. Dan kan CoCoMa helpen.

Het is best mogelijk dat er steeds meer mensen ziek worden of in burnout komen. De spanning op de werkvloer lijkt dagelijks toe te nemen. De sfeer wordt langzaam aan slechter. En dat bevalt u niet.

Dit is misschien wel een uitstekend moment om contact op te nemen met CoCoMa voor een ori๋nterend gesprek.