Het begin

Heel leuk allemaal, maar hoe gaat het nu in zijn werk?
Als je geïnteresseerd bent geraakt in een counselling of coaching traject, dan kun je contact met me opnemen. Zie hiervoor ook het contact gedeelte op deze site. We maken dan een afspraak voor een zogenaamd intake gesprek. Dit duurt 30 tot 45 minuten en helpt om je probleem te beschrijven. Daarmee proberen we samen de vraagstelling duidelijk te krijgen.
Dit gesprek biedt mij het inzicht dat ik nodig heb om te onderzoeken of ik je kan helpen of dat er beter andere hulp ingeschakeld kan worden.
Daarnaast, en vooral, is dit gesprek ook belangrijk voor jou, want jij moet onderzoeken wat je wilt bereiken (jouw doel) met de sessies. En, wat ook heel belangrijk is, je moet er ook achter komen of je wel met mij in zee wilt. Het is heel belangrijk dat we elkaar vertrouwen, want anders zal nooit het gewenste resultaat bereikt kunnen worden.


Aan de slag

Besluit je met mij in zee te gaan, dan stellen we een contract op. Hierin komt jouw precieze vraagstelling te staan (dus, het probleem waar je mee zit) en wat je bereikt wil hebben zodat je vraag naar jouw volledige tevredenheid beantwoord is (het einddoel).

Binnen het contract worden een aantal één-op-één persoonlijke gesprekken (sessies) geregeld. Zo'n gesprek duurt 1 uur. Gemiddeld zijn er 5 tot 8 van deze gespreksmomenten nodig. Maar, afhankelijk van jouw vraag en de ernst van jouw probleem kan het zo zijn dat er meer of juist minder gesprekken nodig zijn. Dit bekijken we samen.


Jouw wil is wet

Maar, jij hebt en houdt altijd de controle. Jij besluit of we wél of niet een volgend gesprek plannen. De frequentie waarin de gesprekken plaatsvinden kan ook variëren.
Vaak is het zo dat in het begin de gesprekken wekelijks plaatsvinden, daarna om de week of met nog langere tussentijd. Dit hangt af van jou en datgene waar jij mee worstelt.


Lokatie

Over het algemeen zullen de gesprekken in mijn praktijk gehouden worden. Hier hebben we rust. Maar, het kan ook zijn dat ik naar je toe kom, of naar het bedrijf waar je werkt. Een andere mogelijkheid is het gebruik van Skype. In dit laatste geval zit jij thuis achter je computer terwijl ik hetzelfde doe, maar dan in mijn praktijk. We zien en spreken elkaar dan via de computer.

Heb je nog vragen?
Het is best mogelijk dat je nog meer informatie wilt hebben. Schroom dan niet om even contact met mij op te nemen, bijvoorbeeld via het vragenformulier. Maar, bellen mag ook.